Skip to main content

Route Veurne-Nieuwpoort

Verrassende Vlaamse Meesters in situ in de Westhoek
Vlaamse Meesters in Situ Westhoek

Waar de IJzer uitmondt in de Noordzee, daar ligt Nieuwpoort. Een prachtig pareltje aan de Belgische kust, aan de grens van de landelijke Westhoek. Het ideale decor voor een verkwikkende fietstocht, met de frisse zeewind in de haren. Tussen al het groen, midden in de stad, is het indrukwekkende Oordeel van Cambyses verborgen. Neem eens een kijkje in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, en ontdek het talent van Vigor Boucquet!

Nieuwsgierig naar meer? Ontdek dezelfde meester in het centrum van de Westhoek, in de Sint-Walburgakerk in Veurne. Een groot deel van de kerken in de stad werd verwoest tijdens de Beeldenstorm in de zestiende eeuw, maar van deze kerk is nog een schitterend veertiende-eeuws deel overgebleven. In deelgemeente Wulveringem, is tenslotte nog een laatste, getalenteerde meester te vinden. Sluit de dag rustig af in dit schattige dorpje aan de rand van de IJzerpolders.

Ontdek de Vlaamse Meesters in Situ in de Westhoek vrijblijvend en op eigen tempo. Daarnaast heeft Toerisme Westhoek en de diensten Toerisme in Veurne en Nieuwpoort een Vlaamse Meesters in Situ fietstocht uitgestippeld.